Sīkfailu politika

INFORMĒŠANA PAR PERSONAS DATU APSTRĀDI

Pārzinis personas datu apstrādei ir PIKC “Saldus tehnikums”, adrese: Kalnsētas iela 24, Saldus, LV-3801, tālrunis: 63807012, elektroniskā pasta adrese: .

Pārziņa personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: .

 

SĪKFAILU IZMANTOŠANAS NOLŪKS UN TIESISKAIS PAMATS

Saldus tehnikuma tīmekļa vietne (www.saldustehnikums.lv) izmanto sīkfailus (arī zināmi kā sīkdatnescookies) iegūst personas datus (IP adresi un ar vietnes apmeklējumu saistīto informāciju datumu, laiku):

  • Nepieciešamie sīkfaili, lai nodrošinātu pašas vietnes darbību kā tādu, sīkfailu pieņemšanu vai noraidīšanu;
  • Darbības uzlabojošie sīkfaili, lai uzlabotu lietošanas pieredzi, optimizētu tās darbību, aizsargātu vietnē publicētās saziņas un pieteikuma formas no mēstulēm;
  • Mārketinga sīkfaili, kas tīmekļa vietnē nonāk, lai nodrošinātu sociālo saziņas līdzekļu funkcijas.

Apmeklējot šo tīmekļa vietni, lietotājam tiek attēlots paziņojums par to, ka tīmekļa vietnē tiek izmantoti sīkfaili. Ja lietotājs apstiprina sīkfailu pieņemšanu, tad sīkfailu izmantošanas tiesiskais pamats ir datu subjekta piekrišana (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta 1. punkta a) apakšpunkts) un lietotājs apstiprina, ka ir iepazinies ar informāciju par sīkfailiem, to izmantošanas nolūkiem, gadījumiem, kad informācija tiek nodota trešajām personām. Noraidot sīkfailus, lietotājs noraida visus neobligātos un trešo pušu sīkfailus, ko izmanto šī tīmekļa vietne, izņemot nepieciešamos sīkfailus, kuri ir nepieciešami interneta vietnes darbības nodrošināšanai (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta 1. punkta f) apakšpunkts).

 

PERSONAS DATU IESPĒJAMIE SAŅĒMĒJI

Personas datu saņēmēji ir Saldus tehnikums, nolīgtais tīmekļu vietnes uzturētājs un atsevišķos gadījumos 3.puse, kas nodrošina kādu no tīmekļa vietnē ievietotajiem pakalpojumiem vai funkcijām, pēc lietotāja sniegtās piekrišanas.

 

PERSONAS PIEKRIŠANAS / NORAIDĪŠANAS ATCELŠANA UN SĪKFAILU IZMANTOŠANAS IEROBEŽOŠANA

Saldus tehnikuma tīmekļa vietnes paziņojumā par sīkfailu izmantošanu lietotājs var ierobežot gan neobligāto, gan trešo pušu sīkfailu izmantošanu nospiežot saiti “Noraidīt sīkfailus”. Sīkfailu iestatījumus lietotājs var mainīt jebkurā laikā, noklikšķinot Saldus tehnikuma tīmekļa vietnes kājenē saiti “Sīkfailu iestatījumi” un pēc tam izvēloties attiecīgo iestatījumu.

Lietotājam ir tiesības jebkurā laikā izmantot dažādus sīkfailu bloķētājus, vai mainīt sīkfailu iestatījumus savā pārlūkprogrammā, vai tās dzēst sīkfailus savos interneta pārlūkprogrammas iestatījumos.

 

LIETOTĀJA KĀ DATU SUBJEKTA TIESĪBAS

Informējam, ka lietotajām kā datu subjektam ir tiesības pieprasīt pārzinim piekļūt apstrādātajiem personas datiem, lūgt personas datu dzēšanu, iesniedzot pamatojumu Jūsu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt Jūsu personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi. Lietotājam ir tiesības iesniegt sūdzību par nelikumīgu lietotāja personas datu apstrādi Datu valsts inspekcijā.

 

TĪMEKĻA VIETNE IZMANTO ŠĀDUS SĪKFAILUS

NEPIECIEŠAMIE SĪKFAILI

Sesijas sīkfaili ir funkcionāli sīkfaili, kas ļauj atpazīt pārlūkprogrammu un lietotāja ierīci, interneta protokola (IP) adresi, kas piešķirta lietotāja ierīcei, kad apmeklē konkrētu tīmekļa vietni, iegaumēt jebkuras izmaiņas vai izvēles konkrētajā vietnē, lai tās būtu izmantojamas arī citās vietnes sadaļās.

Saldus tehnikuma tīmekļa vietnē tiek izmantoti šādi nepieciešamie sīkfaili:

Sīkfaila nosaukums Sīkfaila īpašnieks Tips Derīguma termiņš Izmantošanas mērķis
a11y-high-contrast www.saldustehnikums.lv http Uz sesijas laiku Saglabā lietotāja kontrasta iestatījumus vietnes piekļūstamībai.
wordpress_test_cookie www.saldustehnikums.lv http Uz sesijas laiku Lieto, lai pārbaudītu, vai lietotāja pārlūkprogramma atbalsta sīkfailus.
CookiePreferences-www.saldustehnikums.lv www.saldustehnikums.lv http Uz gadu Saglabā sīkfailu piekrišanas vai noraidīšanas stāvokli.
fontSize www.saldustehnikums.lv http Uz gadu Saglabā fonta izmēra iestatījumu vietnes piekļūstamībai.
spu_closing_XXXX (X vietā nejaušs skaitlisks ID) www.saldustehnikums.lv http Uz gadu Saglabā un fiksē faktu par to, ka lietotājs ir aplūkojis uznirstošo logu, lai nākamajā vietnes apmeklējuma reizē tas netiktu attēlots.

 

FUNKCIONĀLIE SĪKFAILI

Trešās puses sīkfaili ir sīkfaili no tīmekļa vietnēm vai ārpakalpojumiem, kas tiek izmantoti šajā tīmekļa vietnē, bet nepieder mums. Šādiem sīkfailiem domēna nosaukumi atšķiras no mūsu vietnes domēna nosaukuma. Trešās puses sīkfaili arī var tikt saglabāti lietotāja ierīcē, no kuras tiek pārlūkota mūsu vietne (piemēram, YouTube, Google ReCapctha, Google Maps). Sīkāk par trešo pušu izmantotajiem sīkfailiem var iepazīties zemāk tabulā. Šādi sīkfaili caur mūsu interneta vietni tiek ielādēti lietotāja ierīcē tikai tad, ja lietotājs tam ir devis savu piekrišanu.

Saldus tehnikuma tīmekļa vietnē tiek izmantoti šādi trešās puses sīkfaili:

Sīkfaila nosaukums Sīkfaila īpašnieks Tips Derīguma termiņš Izmantošanas mērķis
_GRECAPTCHA google.com http Uz sesijas laiku Funkcionāls sīkfails, kuru izmanto Google ReCaptcha tehnoloģija pret mēstulēm. Reģistrē IP adresi, lai noteiktu, vai no vienas IP adreses netiek veikti aizdomīgi pieprasījumi.

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

 

 

 

 

Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus (arī zināmi kā sīkdatnes, cookies), lai uzlabotu lietošanas pieredzi, optimizētu tās darbību, nodrošinātu sociālo saziņas līdzekļu funkcijas un aizsargātu vietnē publicētās saziņas un pieteikuma formas no mēstulēm. Lasīt papildus informāciju par sīkfailiem tīmekļa vietnē.