24. februāris, 2023
– Gaļas pārstrāde (Meat Processing), startē 6 jaunieši;
– Konditoreja (Pastry/ Bakery) – 7 jaunieši
– Ēdienu gatavošana (Cooking) – 9 jaunieši.
Katrā no nominācijām, konkursantiem jāizpilda dažādi uzdevumi, lai pierādītu savas prasmes un zināšanas, kas iegūtas līdz šim, mācību procesa laikā, tikmēr, viņu darbu, gatavošanas procesu un prezentēšanas spējas vērtē starptautiska žūrija no konkursā iesaistītajām dalībvalstīm.
Gaļas pārstrādē, jauniešiem bija jāpierāda savas zināšanas cūkgaļas kājas atkaulošanā, gaļas izcirtņu sagatavošanā, sadalot šķiņķi atsevišķos muskuļos atbilstoši to membrānām, kā arī jāsagatavo pieci pusfabrikātu gaļas izstrādājumus no cūkgaļas šķiņķa.
Konditoriem, balstoties uz izsniegto tehnoloģisko karti bija jāpagatavo 10 sviesta biskvīta kēksiņi ar lazdu riekstiem, kā arī jāizcep divas maizes izmantojot trīs veidu miltus – mandeļu, kviešu un auzu.
Darbīga diena bija arī pavāriem, kuriem darba uzdevums bija pagatavot aukstās uzkodas, kuru sastāvā, kā obligāta sastāvdaļa būtu Baltijas reņģes un žāvēti tomāti eļļā. Vegāniskais pamatēdiens bija konkursantu otrais uzdevums, kura pagatavošanā bija nepieciešams izmantot vismaz piecas dažādas sastāvdaļas, kā obligāti izmantojamā sastāvdaļa – bulgurs un divu veidu dārzeņi.
Katrai no nominācijām neiztika arī bez neziņas – kā jau visos, profesionālās meistarības konkursos, arī šeit jauniešiem nācās iespringt brīdī, kad žūrija atklāja “melnās kastes” produktu, kura izmantošana kādā no ēdieniem ir obligāta.